Thursday, April 30, 2009

Memori of Pelangi Yuder


Gambar ini di curik pada satu laman web jejaka hangat diperantauan.

Tuesday, April 28, 2009

Flu coming in Friday 13tn and i'm still reading one manga comic.

Abaikan tatabahasa dan susunan di atas, mungkin membuat anda merasa keliru atau kata mudah tak paham apa yang gua nak ulaskan.


1.
Semalam gua dengan 'Doktor gigi' layan cerita 'FRIDAY the 13th', Monster jahat kegemaran gua. Skill2 bunuh yang agak tidak sopan dan tiada belas kasihan. Jumpa bunuh, jumpa bunuh, jumpa dan bunuh jugak. Tak ada nak tanya soalan langsung, macam tinggal dimana? ada akak cantik ker? tak ada cakap banyak. Terus hayun parang 'Zarrzzzzz...' (putus kepala.) Doktor gigi muka nampak jerk bengis, walhal setiap aksi2 bunuh ditayangkan, dia punya selubung dengan jaket.. gua jerk yang tahu, sebab gua kat sebelah dia.



Biodata Pembunuh.

Nama sebenar : Jason
Alamat rumah : Cristal Lake jalan hang jebat ke jalan maluri.
Saiz tubuh badan : 3 kali saiz Malik norr zaman 90an.
Hobi : bunuh membunuh.
Makanan kegemaran : Daun ganja, sbb kat Cristal Lake tu ada banyak daun ganja jerkk..
Taraf pendidikan : setakat libas parang kat leher orang.




2.
Semalam gua berhajat nak cari buku mamat neh, kat MPH malangnya tak ada. Sebab MPH banyak menjual buku2 education yang tinggi2 pasl hal-hal kehidupan org jalanan tak banyak. Jadi duit RM 20 inggit gua tak jadi nak melabur.



3.
'Mysterious Girlfriend x' gua sedang cuba mangkhatamkan comic one manga ne , malam tadi di tempat keja, tapi cuma separuh jerk.. kisah pasal budak2 sekolah jepon yang cute-cute, berkongsi perasaan dan meluahkan perasaan dari perkongsian air liur. Ulang semula air liur.



4.
"Nama Saya BO"


Sedang dunia sibuk pasal virus Selsema Babi di Maxico. Gua pula mendapat Selsema di Selangor, dan selsema ini gua boleh handel sendiri macam 'Bo' kawan ShinChan. Tambah extra skill, gua boleh buat bentuk belon kuda dari benda keluar dari hidung itu.

Friday, April 24, 2009

Junctions day.

Gua berdiri diantara 4 hingga 7 persimpangan,
Setiap persimpangan ada motif dan kenikmatan tersendiri,
Simpang mana harus di tempuhi dahulu? dan simpang mana yang betol?,
Berdiri ditengah sambil menghisap rokok dan memikirkan apa yang harus di tempuhi.


Seperti lagu muse- 'Time is running out',
Masih memikirkan apa yang harus dilakukan,
Rokok ditangan hampir ke garisan penamat,
Melihat setiap 'signboard' persimpangan,
Bagaikan melihat beribu warna di dalam sebuah bilik yang kecil.


Dalam keadaan kebingugan,
Rokok dinyalan lagi bagi menghilangkan keraguan,
Lalu persoalan terungkap,
Who care about me?
My friend, my familly, my watting or my ex girlfriend?


Bisikan Azazil memenuhi dikepala,
Umpama ingin menggatakan gua tiada makna untuk berada dibumi ini,
Walhal terdapat segelintir memerlukan gua,
Dari pelangan tetap rokok, sehingga pelangan tetap menggunakan minyak petrol.


Jika ada kekuasan dalam diri,
Mahu dijadakan semua persimpangan dijadikan satu jalan,
Tapi,
Gua larat ke tempuh seluruh persimpangan itu?
Organ2 dan Antonomi2 badan gua mengatakan tidak sama sekali.


Gua malas nak pikir panjang,
Gua menghadapkan diri gua ke cermin,
Lalu berkata..


"Pehh.... abg hensem"
Rilex.. lu jangan gelojoh beb,
Slow2 down, jangan nak pikir sampai ke puncak,
Kalau masuk AF pun kene perfom betol2 baru boleh sampai ke puncak!,
Jangan nak pikir lu sorang ada masalah,
Lu tengah try the best untuk diri lu,
Jadi lu kene banyak tenang,
Jangan nak pikir benda yang tak sepatutnya lu pikir.
Buat gugur rambot jerk.



Dengan membuat 5 aksi muka yang buruk,
Gua mendapat ketenangan untuk tido pada mlm ini.



nite :)

Wednesday, April 22, 2009

Pasir puteh tepi pantai (Amelina)






























































Yang ini, memang betol gua tayang gambar ne kat budak umor 2 tahun, terus menagis tak nak pergi pantai lagi. (tang budak menagis gua tipu)

sambil mendengar deruan ombak, melihat pasangan kekasih menikmati panorama indah pantai dan matahari. Angin yang meniup umpama kipas di putar pada level 3.

Lalu gua berniat menikmati semua itu dengan membakar rokok sebatang.


Sialan! lancauuu!


Lighter gua tertinggal kat rumah pulak.

Shitman!

Tuesday, April 21, 2009

nafsu batin gua..


Gelora nafsu batin gua makin bertambah. Gua sudah meletakkan senarai binatang ini pada bulan8-9 yang akan datang. Kalau tak sempat gadis2 yang baek hati silahlah bagi hadiah ini pada hari kelahiran gua nnti di bwah pokok crismats. nanti gua sagkut stoken dan hot choc untuk mereka.




LOMO LC-a

Saturday, April 18, 2009

Exam gua nak dekat tapi gua rabak layan buat benda ne..























mata gua rabak edit2 binatang2 kt atas ne.. di sebab kan ingin tahu sebenar nikmat mengedit HDR.

Monday, April 13, 2009

Choc or Orange

Di sebuah HipperMarket yang terkenal di sekitar lembah Klang, di suatu kawasan dingin terletak di bahagian makanan dan buah-buahan. Terdapat dua kelompok yang membezakan diri meraka dan membandingkan diri mereka...


si Choc..

"Wey magkok Orange, kenapa ko duduk secara berkelompok dengan orange2 yang lain?, ko lihat aku ne.. duduk tersusun dan dibungkus rapi beb hahha~~(ketawa riak)".

si 0range..

"Oooh lu Choc si hidung tinggi, gua biasalah totaly gua ne jenis yang bersepah punya, boleh dpt kat mana2 shaja, x macam lu speciallys punya product".

si Choc..

"Weell, ko yang ckp bukan aku yang ckp. Tapi zahirnya memang, aku ne antara barang2 yang specaillys dah lah sedap mahal pulak tu.."

si Orange..

"Ya2.. lu memng mahal beb, bungkusan lu dah boleh 2-3 bijik orange2 gread 'C'. Tapi lu fikir gak beb, customer gua totaly semua yang nak beli"

si Choc mengherdik...

"Haa...ko memng senang di beli sebab murah beb, golongan2 bawahan jerk yg minat ko,kalau aku punya customer hight class beb.."

si Choc membidas lagi..

"Ko sendiri pikirlah!, customer beli ko mesti nak bagi kat orang2 yang sakit, ziarah org sakit kat hospital lah, ziarah orang baru pulih xcident lah, paling babi pownkn kena display kat rumah2 merah. Itu pown display jerk beb, x makan.." tak macam aku, customer beli bagi kat gadis2 atau mat2 macho, buat hantaran kawin, buat sambut hari jadi semuanya suasana meriah beb.

si Choc mendabik dada lagi..

"Ko tengok aku ne, over dari atas sampai bawah manis beb, tak macam lu masam jerk.. nak dapat yang manis pown susah. customer yang makan aku mesti akan rasa manis, sampai bila2 mereka akan ingat manis aku ne, ulang semula sampai bila2 beb!. Ko tu dah lah masam murah. Adoiii.. ko ne jenis customer yang selalu buat last choice atau duit takbanyak jerk beli ko..

si Orange selamba stedy membalas..

"Ohh ok, lu memg hebat dimata customer, tapi lu ingat dalam sebijik limau ada 5-6 ulas, tak semestinya semua ulas masam, jika customer aku termakan seulas yang manis pun, mesti mereka akan makan lagi sebijik.. umpama kehidupan, tak semestinya semua itu manis.Jika ada pahit sedikit pown ia tetap dipanggil manis. this is call "Colur of life".

si Choc masih belum mengalah..

"Tapi ko kena paham ketetapan beb.Aku ne kalau dibuat sebulat suara 100% mengatakan aku ini manis, dan bila orang berkata pasal ko, mereka akan membuat dua pilihan 'MANIS atau MASAM'. Ko paham! Mereka akan tahu dan kenang dari aku berbanding dengan ko."


* Lalu datang seorang customer, dari wajah air muka customer tersebut, dia kelihatan seorang yang inginkan kegembiraan sentiasa.

lalu mencapai si Choc lalu berlalu..


si Choc..

"Hahahahah.. ko tengok sendiri beb, ko tu siapaaaaaaaaaaaaaaaa..............."

Sunday, April 12, 2009

lost mineral in body

gua kene bekerja dan belajar pada waktu yang sama..
gua kena perah otak dan perah tenaga pada waktu yang sama..
gua kena tahan emosi dan jasmani pada waktu yang sama..

gua kena hadapi semua dengan senyuman.

umpama setiap lirik dari "hadapi dengan senyuman"-dewa by Ahmad dDani

hadapi dengan senyuman, semua yang terjadi biar terjadi...
hadapi dengan tenang jiwa, semua akan baik2 sahaja..


seharian ahad axtiviti gua.

7.30pagi pegi keja.. (terpaksa sebab urgent d hari minggu ini)
*kantoi satu class disebabkan kerja.

3.30ptg balik keja, tanpa mandi, badan bau bangkai.. on the spot terus gerak Poly sebab ada clas maht yang masih boleh join walaupun lewat 2jam..

5.pm balik poly, gua ada axtivity santai bersama rakan2 kelas. bermain futsal..
*gua x bawak seluar pendek dan kasut, tapi berjaya mendapat simpati dari rakan2 untuk dipinjamkan.

7.00 pm gua singgah HSBC bank bayar kredit card, untuk membeli DSLR satu ketika dulu.

7.30pm masih di dalam kater, suasana hujan lebat.. mata gua dh layu semasa drive.. nasib baikk gua boleh memekak dalam kater sorg2.

8.00pm singgah ke petronas, isi minyak. beli ais cream nk cari penyakit, time2 sejuk makan ais cream dalam kereta siap pasang aircond dengan harapan esk boleh demam. dan boleh lepak kat umah..

8.15pm gua sampai distinasi.


tapi sampai sekarang gua x rasa nk demam.. shiit lah. esk kene wajib bekerja...

Wednesday, April 8, 2009

Fast and Furious



Nasib baik tak ada warna biru, serupa macam dalam movie yang gua tengok ari tu. Kalau tak gua dah angkat dah..


Hitam ne nampak gelap sangat, nanti gadis2 kat tepi jalan tak nampak gua sedang memandu.


cancel gua nak angkat, baik gua angkat buatan malaysia lagi banyak warna.

Tuesday, April 7, 2009

Kisah orang awam.

Pukul 11.30 pg gua dh terpacak dekat komuter klang. on daway pg Kl sentral berjumpa peminat setia gigi gua. Jam berada di stesyen menunjukan lagi 20 minit ketibaan train. Gua tak ada teman disitu, lalu menyalakan rokok sebatang sebagai teman setia.

Lalu gua di tegur seorg 'Macha', berseluar bootcut bersenglet puteh dan membawa dua beg yang agak besar. Lalu dia bertanyakan gua..

Macha : Bro ne komuter menghala ker kuala kubu?
gua : Errkk.. yerkot lagi pown saya tak pasti.
Macha : Tak pa lah, sebab saya 1st time naik train neh..
gua : Owh.. dari mana ni?
Macha : Dari rumah kwn, lagi pun saya baru keluar penjara..

*kepala otak gua tiba2 terhenti sekejap memikirkan perkataan "PENJARA"

Gua : Oh.. saya khairul ( gua ne rakyat malaysia so kene lah salam dan perkenalkan diri)
Macha : Saya Siva, nak kemana?
Gua : KL Sentral jumpa kawan..ada kerja ke di sana?
Macha : Membakar rokok lalu membalas soalan tadi, saya kene buat report kat Kuala Kubu.
Gua : Kira kene kuarintin la ne..
Macha : Macam tu lah, kene tahan selama setahun kt sana. buat report seminggu sekali.
Had limit 6pagi sampai 8 malam, lepas tu kene satay kat rumah.
Gua : So ada kawan kat sana lah?
Macha : Ada pakcik, sampai sana dia tlg carikan rumah sewa, dan kerja.
Gua : Oklah kira dah ada org tolong kat sana.

*Suasana sepi seketika burung2 berkecipan di ruang udara.

Gua : Sorry lah kalau soalan ne tak bagus sgt, lu masuk penjara sebab apa?
Macha : Kes samun gudang, dekat johore.kene tahan masa lepas habis SPM,masuk penjara 2thn.
Gua : So umur sekarang 20?
Macha : A'ah.

*gua terasa gua mengalami masalah pertumbesaran. gua dah nak masuk 24thn tapi badan gua mcm budak darjah 6.

*TING TUNG! Train ke sentul akan datang sebentar lagi terima kasih. ( awek komuter bg taw)

Di dalam komuter gua duduk di sebelah 'Macha' tersebut, dengan niat nak borak lagi pasal kehidupan dia.

Gua : Dalam penjara ada kes2 buli tak?
Macha : Owh itu biasa, kene ikut budak baru masuk, kene cuci pingan,mop lantai dan mcm2 lagi.

*Gua teringat kisah 'America Story X' aksi2 seorg skinhead kene jubor dengan pesalah2 yg lebih otai dengan cara paksan. oohh.. jubur gua tiba terkecut..

Gua : Nak tanya lu ne dari golongan2 org susah ke?
Macha : Lama berfikir lalu jawapan hanya. dari golongan sederhana.
Gua : Mesti time Depavali lu rasa sedih.
Macha : Biasalah tapi family ada datang melawat.


*Awek gua bersuara lagi. "KL Sentaral".


Gua pown berlalu meninggalkan macha.. yg asik memandang tingkap semasa perjalanan tadi..


Manusia mesti ada buat kesilapan, semua kesilapan boleh diubah dan diperbaiki atas kehendak diri sendiri.

Monday, April 6, 2009

Lucky

Lu org ada rasa dihargai x? rasa di sayangi x? mesti semua dapat semua yang gua soalkan td. Tapi bila lu terasa bertuah, Lu nak sakitkan org yg menghargai lu? sygi lu? mesti tidakan. Hubungan ini mcm pagar. Bila lu org dapat terima hubungan itu lebih dalam lagi, lu akan buka pagar tu untuk org yg syg dgn lu. kalau lu rasa hubungan ini umpama satu teman. lu akan menghadkan hubungan itu hanya setakat pagar yg lu hadkan.

Tapi, bila lu rasa sampai waktu lu bukak pagar utk org yg hargai lu selama ini, akhirnya org itu sudah masuk ke pagar org lain. Lu mesti memikirkan lu adalah org yang rugi. Yup! memng lu org rugi, tapi ini adalah hukum alam. Kita tak boleh menentukan sesuatu hubungan itu,dengan hanya suka hati jerk.

Ingat lagi kata-kata ex gua "benda itu lahir dengan sendiri". Yup! ayat itulah yang membuat gua tidak menyalahkan dia bila pergi dari hidup gua. Gua tahu dia tidak membukar pagar untuk gua, kami hanya berada di sempadan pagar sahaja selama ini dan gua rasa bertuah sebab dia memberi tahu hal yang sebenar, walaupun gua sudah melakarkan pelangi bersama dia pada masa hadapan.

Ertikata lebih baik mengucap dari terjeraat pada masa hadapan. Supaya kita dapat tahu setakat mana kedudukan hubungan yang kita mahu dan angan2kn.

Bukan mudah nak mempersoalkan perkara-perkara sebegini. kita bukan tuhan nak menentukan jodoh dan hak sesutau hubungan. Kita hanya mampu berusaha sahaja. Sebab yang lain hnya dari keizinannya sahaja.

renung2kan selamat beramal :)




*Thank's for love my teeth.

Sunday, April 5, 2009

Saturday, April 4, 2009

Kepala gua pening ne beb!

gua rasa umpama menaiki Rollercoster sebanyak 8kali..
gua rasa seperti mengabil 10 botol Jack Danial.
gua rasa nak tranfer sakit kepala gua kat mana2 sukerelawan yang sudi membatu.
gua rasa memerlukan belayan gadis2 supaya gua boleh cepat sembuh.


gua menggalami pertumbesaran gigi pada peringkat dewasa. Kelihatan gigi geraham gua sudah mula tumbuh tanpa keizinan gua. Rasa nak caboot jerkk..