Thursday, July 23, 2009

Biskut letak lilin dan tiupp...

Entry yang ke 101.

gua menyambut dengan membuat ramb0ot ala-ala zaman mod's



kami memang sopan satu ketika dulu.

Aktiviti menyakat Hanjeng adalah satu kerjaya yang merbahaya. Jadi kepada yang tida skill menjerit seperti "Ahmad Idham" diharap tolak sahaja tepi keinginan anda untuk meneruskan operasi.

video

Wednesday, July 22, 2009

Lucky

Tak kan nak hardcore memanjang jerk.. kadang-kadang nak gak layan tangkap lentok,tangkap leleh,tangkap shahdu dan macam-macam tangkap lagi.

Malam tadi saja jerk search lagu2 kat youtube, tiba-tiba gua click lagu

"Lucky by Jason Mraz featuring Colbie Caillat"




sial manis sungguh Colbie Caillat, agak-agak ada peluang tak gua ayat dia?

Tuesday, July 21, 2009

Lama-lama terpaksa layan jugak.

Setiap Isnin sampai Jumaat, dari pukul 11mlm sampai 12mlm, gua tak ada peluang langsung nak sentuh remote Astro. Kalau dapat pun boleh tekan info jerk, nak tukar chanel layan comform kena maki dengan mak dan nenek gua.

Start Astro umpan citer-citer indonesia, peluang gua nak tgk documentari dan gosip2 artis tak ada peluang lagsung.Tak kan nak beli majalah mangga? baik gua beli dunhill 14 ada gak manfaatnya.
Nak cakap gua ne dari keturunan indonesia, tak ada pulak ilmu batin dan halus2 atok gua bagi, yang ada pun almari zaman jepun. Itu pun dah nak reput, nenek gua pun dah oder almari baru nak tukar almari lama tu.

dari cerita "Puteri Terbuang", lepastu "INTAN" sekarang "Sekar"

Mula-mula gua tak ambik port sangat layan citer2 indon ne, tapi dah sampai mak gua, layan internet tgk kt youtube apa kes?


Gua tak ambik port lagsung citer-citer indon tu. Terpaksa tengok adalah..tapi sampai satu tahap adik gua tukar chanel. Tiba-tiba gua sound adik gua, tukar balik citer indon tu, sebab gua tengah kushuk layan..


betol beb gua tengak kushuk layan.

sampai mata gua berkaca2 kalau ada agenda-agenda sedih.


"ASTAGHFIRULLAH.."


gua layan citer indonesia pulak.



Saturday, July 18, 2009

Hilang.

Mana hilangnya rasa ketawa?
Mana hilangnya rasa gembira?
Mana hilangnya semua kenangan?

semua sudah hilang.

semua kerana mengikutkan kata ikutkan hati.

semua kerana mengikutkan kemarahan diri.

dan

semua adalah salah pada diri sendiri.


sekarang.

Ketawa yang tak dapat di kongsi bersama.
Gembira yang tak dapat di kongsi bersama.
Kenangan yang sudah pasti tiada lagi ada.


Jika ia boleh diputar semula.
kembalikan pada waktu dulu.
Jika ia adalah terbaik bagi mengembalikan semua rasa yang HILANG.


Monday, July 13, 2009

Hari sabtu gua.

Pagi sabtu gua celik mata. Lihat jam kat tangan sudah pukul 3ptg, gua silap bukan pagi dah masuk waktu ptg. Gua memang pelik, tido pakai jam sebab mudah nak bagun solat. Tapi ari ne gua sangkut solat subuh.

Ini kerana malam tadi gua bersengkang mata layan citer 'Slumdog' dan layan ayat kat gadis2 manis kt yahoo mail. Kalau gua buang tabiat tu, dah lama gua jadi AJK surau. Merangkap tukang azan suboh.

gua ambik towel turun ke bawah ushar toilet.
mak gua dah membebel, sebab tak sarapan pagi, mempertikaikan berat badan gua yang kurus sebab 'skip' makanan.

sambil mandi, gua pikir apa nk buat hari neh.





gua perlu ayan citer ni.
kisah sekelompok hiwan yang setia pada kawan2nya. Tak macam gua, yang dah tikam kawan gua. WTF gua memang rindu pada kawan2 gua.

Gua gegas pakai baju alar kadar, gua gerak ke GSC bukit raja. Beli taket, layan Mc'd terus balik.



lu tak percaya?
gua layan sorang2 jerk...
x ada gadis manis, x ada kawan gelak ketawa.


gua dah biasa semua neh.

Sunday, July 5, 2009

Catatan kembara ke bentong akhir.

Dan gua telah mendapat rezeki petama gua. Sebagai juru gambar, walaupun tak seberapa hebat dan tak seberapa bijak mengendalikan kerja-kerja ini. Tapi ini adalah 1st step gua, kalau gua nak buat sesuatu yg lebih menarik dari hidup gua.

Bersyukur apa yang gua ingin mencuba, dan apa yang gua rancangkan dalam hidup. Seperti menjadi jurugambar kepada kawan-kawan gua.

Walaupun ada kalanya hasil tidak menarik, gua tetap memperbaiki yang terbaik. Bagi kawan-kawan, sebab gua pown dah 'chas' murah tak kan banyak bunyi lagi kot.









Where the boots boys gone?

Dulu masa zaman jahiliah, lagu ne mmg memberi seribu makna. Dalam erti sebuah kawan, bila band2 perfom lagu ne, semua 'fan' turun menyanyi bersama. Ada satu ketika muka 'Agroo' pun boleh menitiskan air mata.

Macam tak percayakan dari sebuah lagu, boleh menjadikan seorang tu tewas, kerana lirik2 yang penuh bermakna.


WHERE BOOTS BOYS GONE?

WHERE FRIEND SIMLE AND LAUGH?



semua sudah berakhir?