Friday, May 6, 2011

Sentuh dan pergi.

Rasa bila benda yang 'last-last' minit dapat 'grap' tapi terlepas, tu yang rasa 'down' 2-3 hari. Kalau serius makan dalam beb. Mau ambik ubat batuk sebelum tidur...

Lahanattt tu gua 2 tahun lepas...

Bila rasa lu,gua dan orang kebanyakan rasa sorang-sorang tu sifat yang 'normal', bila tiba ada 'someone' yang nak 'share and caring' rasa dunia dah macam masuk cerita "Alice in Wonderland".
Ada kucing boleh cakap, ada budak lelaki kembar yang obesiti tidak lupa arnab yang ajak minum tea petang. Meriah dan hati berbunga-bunga.

Jadi 'effect' yang paling ketara bila wujudnya dunia macam tu adalah 'Tak boleh dengar bunyi SMS'. Mesti kelam kabut nak selak 'handphone' sendiri. walhal 'handphone' bangla satu kerja yang berbunyi. Lahanatttt..

Yang dah memang gila bila rasa diri macam 'superhero' dapat dengar bunyi SMS masuk menggunakan deria hati. Walhal tak ada apa-apa pun, tu yang setiap 10 minit 'check' phone.

itu masa dalam cerita "Alice in Wonderland"

Lu pernah dengar lagu My chemical romance tajuk "Famous Last Word"? gua memang kantoi english, tapi gua suka melalak lagu tu atas motor masa pulang kerja.

Haaa... itu 'tune' bila rasa 'down' kira cerita "Alice in Wonderland" tiba-tiba tamat tukar cerita "Halimah Jogang".

Dan letakan watak Halimah tu pada diri sendiri. 'Time' tu bangla panggil sebab mesin ada masalah pun rasa nak balik umah tidor, letak tangan atas dahi.. kemudian sebut "nasib-nasib" sampai tertidor.

Atas motor pun boleh gelak sorang-sorang sebab rasa cerita "Alice wonderland" tu baru dalam 30 minit, dan rasa memang tak patut nak 'down' sangat. Baik lepak depan laptop layan youtube siaran ulangan Maharaja lawak sambil minum air manis soda.


Esok lusa macam biasa gak.

1 comment: